"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

CharityRunner - Från välgörenhet till ett brinnande intresse

|22/02, 2021

CharityRunner - Från välgörenhet till ett brinnande intresse

Daniel Måledal, eller CharityRunner som han ofta går under, är en för många välkänd profil på Instagram som sprider löpglädje och inspiration. Daniel är också en av våra VÄN:ner som använder en hel del av våra produkter och gärna sprider vårt budskap.

Vem är du, berätta lite om dig själv!

Daniel Måledal heter jag, är 40 år gammal och bor i Jönköping tillsammans med min fru och våra fem barn. Jobbar till vardags på ett IT-företag som projektledare och i övrigt är träningen nu en stor del av mig. 

Hur startade ditt intresse för träning/löpning?

I grund och botten har jag nog alltid varit en tävlingsmänniska, men det är först på senare år som intresset växt sig starkt för träningen. Tidigare har det blivit lite “allt eller inget” när jag börjat springa, och sen slutat efter två veckor för att jag gått ut för hårt. 

Men när jag började arbeta på Erikshjälpen 2017 bestämde jag mig för att starta en egen insamling till förmån för barn i katastrofer. Där jag satte två insamlingsmål: Om jag fick in  5000 kr så skulle jag springa en halvmara och blev det 10 000 kr skulle jag springa ett helt maraton. Jag insåg ganska snabbt att det skulle bli en helmara då insamlingen gick väldigt bra. Tanken på en helmara lockade, och samtidigt kändes det ganska avlägset. Men jag lyckades hålla i träningen och blev motiverad av att jag såg resultat och kunde jämföra med mig själv. Efter det har löpningen blivit en bestående del i mitt liv. 

Berätta lite om ditt instagramkonto.

I samband med att jag började träna för maratonet öppnade jag även upp mitt instagramkonto och bytte namn till CharityRunner. Jag delade med mig av välgörenhetsdelen, men också tankar om hur det är att få ihop vardagen med både familjeliv och träning. Sen har jag alltid gillat bilder och tycker det är kul när det ser snyggt ut, så det gör just Instagram till en bra plattform för mig!

Det har ju vuxit sig stort! Vad beror det på tror du? 

Under resan mot maratonet började det trilla in en del följare, och jag skapade mig även ett kontaktnät på Instagram med andra likasinnade konton som också delar med sig av sin träning. Sen försöker jag ju vara så ärlig och genuin som möjligt och sprida vidare min energi, så jag tror och hoppas att det är det som gör att folk tilltalas och följer. 

Dina tre bästa tips för att förbättra sin löpning? 

Börja långsamt 

Många börjar alldeles för snabbt och ger sig ut flera gånger i veckan direkt. Hitta en nivå som är rimlig och enkelt att hålla i.

Sätt ett mål

Bestäm något som gör att du ser framåt med din träning och skapar ett syfte. Ännu bättre är om du gör det offentligt, berättar för familj eller några kollegor. Då skapar man lite press!

Löpteknik

Något som gynnar en i längden är att tidigt börja med löpteknik. Antingen om du själv tittar på youtubeklipp eller om du går med i någon löpgrupp. 

Har du någon personlig favorit ur VÄN’s sortiment?

Min favorit är VÄN’s Sportdusch och familjens favorit är VÄN’s Sporttvättmedel, som verkligen får bort all svettlukt efter träningspassen.

Vill ni hitta träningsinspiration, eller komma i kontakt med Daniel, kika in på hans Instagramkonto @charity_runner.