"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Friendlycorner - återförsäljare och vänner

|13/11, 2020

Friendlycorner - återförsäljare och vänner

I ett hörn inne på Tändsticksområdet i Jönköping ligger en kreativ studio med hållbar profil som erbjuder ytor för kreatörer. Bland annat mötesrum, fotostudio och kontorsplatser, men också en butik där en hel del närproducerade varor och annat vackert säljs. Åsa Andreasson och Tinna Ahlander som grundade Friendly Corner ville skapa en mötesplats där kreativa företag skulle kunna mötas och inspireras tillsammans. 

Tinna har svarat på några frågor om studion och relationen till VÄN.

Hur gick det till när Friendly Corner startades?

Åsa, Kreativa Kvadrat och jag, Tinna Design träffades när vi hyrde plats på ett annat kontorshotell. När tillfället att hyra vår nuvarande lokal dök upp tyckte vi att det var en perfekt lokal för oss. Åsa som är stylist och inredare fick inreda och färgsätta kontoret tillsammans med sin kollega Elin Lundwall. Kreativa Kvadrat har ett showroom där de kan sälja och visa unika produkter som de tror kunderna tycker om. Jag ville ha ett trivsamt kontor och eftersom vi kan ha en liten butiksdel kan jag även sälja mina böcker och kort där. Dessutom älskar vi miljön på Tändsticksområdet. 

Varför ville ni bli återförsäljare för VÄN?

Eftersom vi känner Helena och jag har jobbat med hennes varumärke sen start känns det helt naturligt att sälja VÄN:s produkter. Sen att de dessutom är bra och miljövänliga är ju ett stort plus. Vi försöker tänka hållbart, närproducerat och miljövänligt när vi tar in produkter som vi säljer i butiken.

Du har ju även en roll hos oss, beskriv lite vad du gör!

Jag är grafisk formgivare och driver Tinna Design, så jag har varit med redan från början och skapat VÄN:s grafiska profil, etiketter, marknadsföringsmaterial osv.

Vilka är dina favoritprodukter ur vårt sortiment?

Det finns mycket bra i sortimentet, men fotvårdspaketet är en favorit hos mig. Designmässigt tycker jag dusch, schampo och balsam-trion fortfarande håller trots att det var de första produkterna som togs fram!

Foto: Porträtt - Eva Sjöberg, Gruppbild - David Söderlind, Concret