"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Instarunner - Johannas bästa löptips

|26/05, 2021

Instarunner - Johannas bästa löptips

Johanna Norrestam är löpcoach hos RunAcademy och hjälper varje vecka löpare som vill utvecklas. På Instagram går hon under namnet @Instarunner_uppsala och delar där sina turer samt inspiration till andra träningsintresserade. Johanna är en glad användare av våra produkter och en av våra VÄN:ner! 

Berätta lite om dig själv!

Johanna heter jag, och lever med min man och son i Uppsala. Vi är en aktiv familj som gillar rörelse. Min man har deltagit i ett antal Ironman-tävlingar där han bland annat 2019 gick under den magiska 10 timmars gränsen. Han är fortsatt lika passionerad i sin egen träning och andras i sin roll som coach. Vår son, 6 år, testar de flesta sporter och älskar det mesta. Själv försöker jag springa flera dagar i veckan, gärna tillsammans med en vän, förena nytta med nöje.

Hur blev löpningen en sån stor del av ditt liv?

Jag tycker löpning är en fantastiskt träningsform och när sonen föddes insåg jag att löpning är det jag kan göra var jag än är. Träningskläderna finns med mig på varje resa och bästa sättet att upptäcka nya ställen är i löparskorna. Jag vill inspirera så löpningen ska bli en naturlig del av fleras liv och utbildade mig via Runacademy som löpcoach för några år sen och är nu platschef i Uppsala.

Vilka är dina bästa knep för att bli en bra löpare? 

Långsamt 

En gång är bättre än ingen gång. Kort är bättre än inget alls. Många går ut för hårt och slutar då oftast. Njut istället för att jaga tider. Vad gör det om du går ibland under passet?

Ta fram en karta

Upptäck nya ställen genom löpningen, be vänner och bekanta om nya platser du borde besöka. Vi har alla magiska platser som vi kan tipsa varandra om.

Sätt mål och delmål 

Boka in ett härligt fjällopp eller en löpresa i Sverige i sommar med vänner och/eller familj. Har du mål är chansen större att du fortsätter men sätt målen utan press, det ska vara härligt att springa. 

Planera

I vår familj planerar vi in allas träningar varje söndag och låter alla få tid för sin träning. Kanske kan du tex springa till barnens träning när de cyklar? Få in löpningen i vardagen, spring tex till stranden nu i sommar.

Vilken är din favoritprodukt från VÄN?

Min absoluta favorit är VÄN Sporttvättmedel som gör att familjens träningskläder luktar gott och håller längre!