"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Johan Thor - Friskis och Svettis

|30/10, 2020

Johan Thor - Friskis och Svettis

Nu på lördag 31/10, 2020 öppnar Friskis Jönköping ännu en lokal, den här gången i Eksjö. Sedan tidigare finns anläggningar i Jönköping City, Huskvarna, Torsvik, Värnamo och Växjö. Eksjö blir därmed det sjätte tillskottet till idrottsföreningen som nu räknas som landets sjunde största Friskis. Johan Thor, verksamhetschef för Friskis i Jönköping, har ställt upp på några frågor om expansionen och synen på hållbarhet. 

Berätta om Friskis resa i Jönköpingsområdet, hur har det sett ut?

Vårt uppdrag är att få så många som möjligt att röra på sig. 00-talet blev en extrem tillväxtperiod då vi gick från 3500 till 17900 medlemmar på tio år. Med en stabil verksamhet i kommunen med 11% av kommuninvånarna som medlemmar och tre anläggningar (City, Huskvarna och Torsvik) började vi fundera på att bredda upptagningsområdet. Allt för att få så många som möjligt i rörelse. 2018 öppnade vi i Värnamo, där Friskis inte fanns tidigare. 2020 öppnar vi i Växjö och Eksjö där den tidigare friskisföreningen lägger ner och istället blir filialer under Friskis Jönköping.

Berätta lite om den nya lokalen i Eksjö.

Det är en fantastiskt häftig byggnad. En gammal lokverkstad, med 15 meter i takhöjd på sina ställen. Vi är grymt nöjda med hur det har blivit och kommer att erbjuda träning à la 2021 i lokaler som har en skön mix av premium och industri. Thåström möter Michael Bublé liksom.

Hur ser planerna ut för Friskis framåt?

Vi ångar vidare mot vårt mål. 2022 öppnar vi vår fjärde anläggning i Jönköping, i området kring Södra Munksjön. Det blir då vår sjunde anläggning. Vi strävar också efter att vara ledande i landet vad gäller digitaliserad träning.

Hur tänker och arbetar Friskis med frågor som hälsa, miljö och hållbarhet?

Detta är viktiga frågor för oss. Naturliga på något sätt. Vi är miljödiplomerade sedan många år och försöker hela tiden utveckla detta arbete. I miljödiplomeringen checkar vi av att vi jobbar hållbart inom alla områden. Vi jobbar numera också med de Globala Målen som riktning. Vi har tidigare vunnit både Länets Klimatpris och Kommunens miljöpris.

Och till sist; vilka är dina personliga favoritprodukter ur VÄN’s sortiment? Och varför?

Jag älskar VÄN’s sortiment. Mina favoriter är schampot för att det luktar gott och räcker länge, och deodoranten. Faktiskt av samma orsak. Och såklart gillar jag VÄN för sin totalt hållbara profil.

Vi på VÄN är mycket glada över att ha Friskis ombord på vår hållbarhetsresa, och delar av vårt sortiment kommer att finnas i butiksdelen i den nya Eksjö-lokalen på invigningsdagen.