"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Jonas Colting är en sann VÄN!

|23/05, 2019

Jonas Colting är en sann VÄN!

Jonas Coltings meritlista är lång. Karriären tog fart på 2000-talet då han etablerade sig inom eliten i långdistanstriathlon. Idag har han bland annat flera VM-medaljer i bagaget, två segrar i den tuffa tävlingen Ultraman World Championship och är en flerfaldig svensk mästare i triathlon. Men trots att Colting lagt elitidrotten på hyllan är karriären långt ifrån över. Jonas Colting är idag författare, entreprenör, föreläsare och hälsoinspiratör. Dessutom är han vår vän!

Jonas Colting och ColtingBorssén är sedan en tid tillbaka samarbetspartners med VÄN. Precis som vi på VÄN sätter Colting välmående, träning och hälsa i fokus. Därtill har han gjort flera uppmärksammade aktiviteter riktade mot välgörenhet och miljö. Under 41 dagar år 2014 simmade han mellan Stockholm och Göteborg, 640km, i syfte att samla in pengar till WaterAid: en organisation som hjälper människor världen över att få tillgång till rent vatten. Engagemanget resulterade i över 700 000kr till ändamålet. Två år senare utmanade han sig själv ännu en gång genom att simma runt Phuket i syfte att uppmärksamma föroreningarna i världshaven.

Jonas Colting driver idag bolaget Colting Communication som arrangerar olika sportevent, exempelvis Borås Triathlon och Borås Swimrun. Han är en av hälsocoacherna i ColtingBorssén och arrangerar träningscamps och program utifrån allas nivåer och förmågor. Sedan år 2015 har han det egna varumärket Colting Wetsuits som producerar våtdräkter och simattiraljer.

Som om det inte vore nog har han den egna podden Coltings Nakna Sanning, där han varje vecka tycker till, ger tips och bjuder på intervjuer inom området hälsa och träning. Colting har även skrivit fyra böcker och föreläser på temat hälsosam livsstil och välmående. Förra veckan var VÄN på en av Coltings inspirerande föreläsningar. I samband med hans besök i Jönköping ställde vi några frågor till honom:

Varför väljer du VÄN?
Jag är jättenoggrann med vad jag äter och stoppar i kroppen. Lika självklart borde det faktiskt vara med det som man applicerar på huden då det på många sätt är en direktkanal rakt in i kroppen. Och då är ju VÄN helt suveräna med sitt utvecklade tänk för att ersätta onödiga och potentiellt farliga ingredienser med naturliga ämnen!

Vilka är dina favoriter i vårt sortiment?
Jag gillar i princip alla produkter och har användning för dem i lite olika utsträckning. Mina favoriter är dock de självklara valen för någon som tränar och duschar mycket: schampo, balsam och duschkräm (i synnerhet duschkrämen då jag inte alltid tvättar mitt hår). Jag är väldigt förtjust i originaldoften som jag tycker har en manlig doft. Det är också smidigt att ta med sig reseförpackningarna på de resor som jag gör. Eftersom jag bastar en del, och då badar kallbad, så gillar jag även skrubbhandskarna. Sist men inte minst, doftpåsarna till alla illaluktande skor är ju helt suveräna!

VÄN Sweden kommer att vara på plats och sälja produkterna på Jonas Coltings kommande event – Borås Triathlon och Borås Swimrun, den 1-2 juni, 2019. 

Har du vägarna förbi eller ska du själv kanske delta? Passa på att kom förbi och säg hej!