"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Magnesiumbad för snabbare återhämtning

|20/03, 2020

Magnesiumbad för snabbare återhämtning

Bästa tipset efter ett tufft träningspass är ett avkopplande varmt bad. Särskilt välgörande och återhämtande blir badet om du tillsätter magnesiumsalt, ett så kallat magnesiumbad. Finns det inget badkar nära till hands så testa med ett fotbad istället. 

Välgörande magnesiumbad

Ett magnesiumbad är perfekt för den aktive som vill få en snabb återhämtning efter ett hårt träningspass. De stora fördelarna med ett varmt magnesiumbad är:

  • En avslappnande effekt på både muskler och nerver. Det är välgörande både vid träningsvärk, spända muskler och muskelsmärta. Ett magnesiumbad är ett återhämtningsbad helt enkelt.

  • Återfuktar huden och stärker dess naturliga barriär samt ger en frisk hy. Alla kan njuta av ett magnesiumbad och det passar även de med en lite känsligare hy. Magnesiumbadet är en gammal metod för att behandla olika former av hudproblem som exempelvis eksem.

  • Magnesiumet kan även absorberas genom huden och komma till nytta i övriga kroppen.

Hur får vi i oss magnesium?  

Främsta magnesiumkällan är våra livsmedel och genom att äta varierat så behöver vi normalt inte bekymra oss. Exempel på livsmedel som innehåller extra mycket magnesium är ägg, pumpafrön, mandlar, solrosfrön, kakao, avokado, spenat och broccoli.

Magnesiumets funktion i kroppen

Magnesium är ett naturligt ämne och ett av kroppens vanligaste mineraler som reglerar mer än 300 funktioner i kroppen. Mineralet är viktigt för muskelfunktion, nervsystem och spelar en viktig roll för att hjärtat skall pumpa effektivt. Även immunförsvaret påverkas av magnesiumbalansen i kroppen.

Magnesiumbrist

Vanligen får vi i oss den nödvändiga mängden magnesium via kosten men brist kan uppstå vid för näringsfattig kost eller hos den som tränar hårt och svettas mycket. Faktum är att dagens livsmedel innehåller mindre mängd magnesium än tidigare. Muskeltrötthet, rastlösa ben eller kramp i musklerna kan bero på magnesiumbrist. Varför inte satsa på ett återhämtande magnesiumbad för att lindra besvären? Även om du inte har magnesiumbrist så kan ett magnesiumbad ha en välgörande effekt och påskynda musklernas återhämtning.

Så var snäll mot dig själv och skäm bort dig med ett varmt magnesiumbad!

Upptäck VÄN Magnesiumsalt:

Magnesiumsalt för magnesiumbad.