"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Maratonterese - En driven swimrunner

|28/04, 2021

Maratonterese - En driven swimrunner

Terese, som på Instagram går under namnet Maratonterese, är en driven swimrunner som satsar mot att nå nya höjder. Hon är även en av våra VÄN:ner som glatt använder våra produkter och sprider vårt budskap!

Berätta lite om dig själv!

Mitt namn är Terese Østeraas, jag är 38 år och född och uppvuxen i Norge, men bor nu i Borås. Jag driver Instagramkontot Maratonterese där jag delar med mig av min träning.

Hur startade ditt intresse för träning?

Som barn och ungdom tränade jag mycket, främst fotboll, men också friidrott, handboll, balett, längdskidor och var en generellt en mycket aktiv unge! Jag sprang 60 meter på 7.9 sekunder och hoppade 4,43 meter som 12-åring i Junior NM i friidrott, spelade Division 2 fotboll som 20-åring, sprang mitt första maraton som 30-åring och genomförde mitt första Swimrun VM som 36-åring. 

Hur tränar du nu? Vad har du för mål? 

I dag springer jag och simmar mest, men jag cyklar och åker längdskidor som komplement. Instruerar även i Bodybalance och tränar en hel del kroppskontroll samt styrka på gymmet under vintern.

Mina mål med träningen är att bli en så bra swimrunner som möjligt och att hålla mig skadefri. I slutet på sommaren kommer jag delta i ÖtillÖ World Championship om allt går som planerat. Det är det största man kan göra inom Swimrun och det ser jag mycket fram emot! Det är totalt 75 km, 65 km traillöpning och 10 000 m simning i öppet vatten.

Har pandemin haft någon inverkan på din satsning? Hur då?

Pandemin har mest påverkat mig i mitt privatliv då jag förlorade jobbet pga krisen, men också i min satsning då många tävlingar har blivit inställda. Det har varit svårt att träna som man vill eftersom simarenor har varit stängda i perioder och jag har inte kunnat åka på mina träningsläger som jag hade planerat in. Men det viktigaste för mig är min hälsa, så länge jag inte är sjuk så ska jag nog klara mig igenom det mesta!

Har du någon personlig favorit ur vårt sortiment? 

Min favorit från VÄN:s produkter är just nu Sportdusch som fungerar både som schampo och duschtvål som jag så lätt kan ta med mig när jag tränat och bara behöver en produkt. Så bra för mig när jag har lite bråttom mellan passen. Jag klarar mig inte utan balsam, så den får också vara med bland favoriterna!