"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Runon - Liten butik, stort hjärta

|14/12, 2020

Runon - Liten butik, stort hjärta

Liten löparbutik, stort hjärta. Så beskriver sig Runon på sin hemsida, och vi kan inte annat än att hålla med. Med en grund bestående av ren löparglädje och en känsla för kvalitetsprodukter har de skapat ett koncept för att hjälpa alla löpare att hitta det de behöver. Vi på VÄN är mycket glada över att få finnas med bland de varumärken som Runon presenterar.

Niklas och Tomas har svarat på några frågor om företaget och gett några grymma tips för att bli en bättre löpare.

Vilka är ni?

Runon AB ägs av Niklas och Tomas, två löparentusiaster som tillsammans har över 30-års erfarenhet av att driva och utveckla e-handels- och logistikflöden.

Hur startade Runon?

Runon startade som ett småskaligt hobbyprojekt, ett försök att med en liten insats och små medel få en verksamhet att bli självgående. Utvecklingskurvan har sedan starten varit exponentiell med en tillväxt och en omsättning som stiger raketartat!

Varför blev butiken just löpinriktad?

Med ett gemensamt intresse för löpning på motionsnivå var det en självklarhet för oss att sälja produkter inom löpning. Vi säljer produkter och varumärken vi kan stå för, produkter vi med gott samvete kan rekommendera. Transparens och närhet till kunden och till produkterna är viktigt för oss.

Vilka är era bästa löpartips? 

För dig som aldrig sprungit men vill komma igång med löpning är första tipset att sänka ambitionerna. Korta ner distansen, 3 km räcker gott i början. Blir du trött är det inte hela världen att varva med gång. Det viktigaste är att komma ut och få rutin på att löpträna regelbundet. I början räcker det att löpträna en till två gånger i veckan. Öka sedan distansen långsamt tills du kommer upp till 5-10 km. Med tiden orkar du springa en större del av sträckan och behöver gå mer sällan.

För dig som springer regelbundet är mitt tips att variera löpningen, dels distans och fart, men även underlag. Varva dina pass med olika typer av intervaller. Variera gärna också med alternativ träning som exempelvis styrketräning, cykling och/eller simning. Förutom att det är kul med variation gör alternativ träning att din kropp blir tåligare och du minskar risken för att dra på dig en tråkig skada.

Vad är hälsa för er?

Hälsa för mig är välmående, att må bra och ha ork att göra sådant man drömmer om.

Har ni några favoritprodukter ur VÄN’s sortiment?

Favoriterna är Sporttvättmedlet och Sport Duschtvålen som luktar gott och är snäll mot huden. Ska även bli intressant att prova det nya Ulltvättmedlet.