"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

3 anledningar att skrubba kroppen med skrubbvante

|17/11, 2018

3 anledningar att skrubba kroppen med skrubbvante

Skrubbning med skrubbvante kanske främst är kopplat till god hudhälsa eftersom det tar bort döda hudceller och rengör porer. Men visste du att skrubbning har fler goda effekter på kroppen än så? Skrubbning är faktiskt ett bra och billigt sätt att hjälpa kroppen att återhämta sig efter fysisk aktivitet – och du kan skrubba dig blöt som torr.

Påskynda återhämtningen

Efter en aktiv dag är det bra att skrubba sig eftersom det ökar blodcirkulationen och hjälper kroppen att återhämta sig. När blodet cirkulerar i kroppen får musklerna tillgång till mera syre och de kan återhämta sig bättre varmed skaderisken minskar.

Boosta immunförsvaret

Skrubbning har också positiv inverkan på immunförsvaret. När du skrubbar dig stimuleras lymfkörtlarna eftersom cirkulationen i kroppen ökar. Lymfknutor är kroppens egna försvar mot infektioner. De transporterar vita blodkroppar och stärker kroppens immunförsvar genom att bryta ner bakterier och virus som vi utsätts för dagligen.

Minska risken för skav

Det är bra att svettas eftersom det rensar kroppen på avfallsämnen såsom salter och gifter. Avfallsämnena lägger sig på huden när du svettas och kan täppa igen porer om du inte tvättar huden ordentligt. Genom att skrubba huden efter träning tvättar du därför inte bara bort döda hudceller, du rengör också porer och bygger upp hudens elasticitet. Boosta lite extra genom att skrubba i samband med bastubad. En renskrubbad hud minskar, i sin tur, risken för skav från kläder med mera under fysisk aktivitet.

TIPS!

  • Skrubbning har en uppiggande effekt. Allra bäst är det att skrubba sig på morgonen.
  • Skrubba kroppen i minst 3 minuter. Störst effekt får du när du använder skrubbvanten regelbundet.
  • Efter att du skrubbat din hud är det viktigt att du smörjer in dig för att hålla din hud mjuk och återfuktad. En skrubbad hud absorberar dessutom näring från hudkrämer bättre. Vi rekommenderar vår naturliga hudkräm med lugnande aloe vera och närande avokadoolja för en generös och näringsrik återfuktning.

Upptäck VÄN Skrubbvante:

Skrubbvante produktbild