"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

Släck lampan med VÄN

|18/03, 2019

Släck lampan med VÄN

Sista lördagen i mars varje år infaller Earth Hour – eventet där flera hundra miljoner människor släcker belysningen i sina hushåll eller på sina företag, för att uppmärksamma klimatfrågan. Earth Hour startade år 2007 i Australien, med initiativ från Världsnaturfonden, som en enkel manifestation för klimatet. Människor släckte sina lampor som en symbolhandling till beslutsfattare att ta klimatfrågan på allvar. I dag har symbolhandlingen expanderat globalt och engagerar människor världen över. 2018 deltog hela 188 länder genom att släcka sina lampor.

Ett aktivt val
Kanske var Earth Hour ett startskott i uppmärksammandet av klimatfrågan för människor är generellt mer miljömedvetna i dag gentemot förr. Tänker vi efter så påminns vi om klimatfrågan i nästan allt vi gör och vi ställs hela tiden mot ett aktivt val: vi kan välja ett miljövänligt bränsle till våra bilar, eller fortsätta använda det fossila. Vi kan välja miljövänliga energikällor till våra hushåll, eller fortsätta använda de miljöfarliga. Vi kan handla kläder på second hand istället för att köpa nytt, äta närproducerad mat istället för importerad. Vi kan källsortera våra sopor, eller slänga allt i samma papperskorg… Det finns en miljövänlig lösning på nästan allt i dag, våga välj den! Den gör skillnad!

VÄN tar ansvar
VÄN är alternativet för dig som vill använda produkter som är vänliga mot både miljön och människan. Varje ingrediens är utvalda med omsorg eftersom vi ställer höga krav på kvalitet och säkerhet. Alla våra produkter är biologiskt nedbrytbara och vi undviker skadliga och onödiga tillsatser, som exempelvis färgämnen, sulfater, parabener och silikoner. Vi är också måna om var produkterna kommer ifrån och hur de framställs. Produkterna produceras i moderna fabriker som sätter kvalitet och miljö i fokus. Sortimentet är framtaget för att klara kraven för Svanen och Bra miljöval.

På lördag den 30 mars klockan 20:30-21:30 släcker vi på VÄN lamporna för klimatet. Du släcker väl med oss?