"ADVENT4" för 20% rabatt IDAG

VÄN på Bauer Triathlon - Intervju med Fredrik Ljunggren

|14/06, 2022

Fantastisk natur och gediget engagemang. Snart är det återigen dags för Bauer Triathlon vid Bunns vackra sjö där ca 200 deltagare ska ta sig fram genom löpning, cykling och simning. Under årets upplaga finns VÄN på plats med ett försäljningstält och för att heja fram alla fantastiska triatleter. Vi har ställt några frågor till Bauer Triathlons arrangör Fredrik Ljunggren.

Berätta lite om dig själv, vem är du och vad har du för bakgrund?

Fredrik Ljunggren, 48 år och bor i Bunn. Har jobbat i IT-branschen som säljare de senaste 15 åren. 2020 utbildade jag mig till PT på Tränarakademin och sedan april 2021 kör jag eget. Fokus på min verksamhet har blivit tävlingar och event blandat med coachning. Jag tycker om att röra på mig och vara i naturen på olika sätt. Jag cyklar både landsväg och i skogen, springer gärna i skogen och paddlar lite kajak. 

Hur startade idén och genomförandet av Bauer Triathlon?

Bauer Triathlon hade inte funnits utan Covid -19. När alla tävlingar ställdes in fick jag idén att göra något för de som hade planer på att köra Ironman 70.3 Jönköping. Så tillsammans med Bauergården i Bunn skapade vi ett event för 50 personer som restriktionerna då tillät. Det blev en succé och det kändes naturligt att arrangera 2021. Det var väldigt osäkert fram till 3 veckor innan då restriktionerna släppte och tillät 150 personer, loppet blev fullt direkt och nu arrangerar vi tredje tävlingen 18 juni.

Berätta lite om evenemanget!

Bauer Triathlon är en medeldistans triathlon vilket betyder, 1900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning. VI går från Bauergården där start, mål och växlingsområde är beläget. Simningen sker i Södra Bunn och cykling går på slingrande vägar på landsbygden. Löpningen är utmanande och är en varvbana där deltagarna möter varandra 4 gånger.

Vad är det bästa med att vara arrangör?

Att se glädjen hos deltagarna när de når sitt mål och går i mål. Men även allt fixande med att skapa ett event som uppskattas och att våra deltagare har en bra dag. Det är också väldigt roligt att få visa upp vår bygd och att fler upptäcker platsen.

Vilka är dina bästa tips till någon som vill göra sitt första triathlon?

Ha tålamod och njut av din första tävling. Jag talar kanske i egen sak men att skaffa en coach som hjälper dig att styra upp träningen är ett bra steg. Många tränar för mycket och skadar sig istället för att träna smart och hålla sig skadefri.