canoesprint2014-sofia-paldanius

Sofia Paldanius är vår vän!

Som 14-åring testade Sofia Paldanius kanot för första gången. Några år senare hade hon deltagit i fem OS, segrat i den totala världscupen två gånger och tagit 12 internationella mästerskapsmedaljer! Nu har Jönköpingsbon lagt sin långa och beundransvärda karriär på hyllan, men fortsätter vara aktiv inom sporten på andra sätt. Idag jobbar Sofia som coach på Sandagymnasiet, personlig tränare och föreläsare. Samtidigt fortsätter hon sin aktiva livsstil genom att träna själv, helst ute i naturen.

Sofia är användare av VÄNs produkter – något som vi är mycket glada och stolta över då Sofias värderingar går hand i hand med VÄNs egna.

Många känner nog mest igen dig som Sofia Paldanius, världsstjärnan inom kanot.

Vem är Sofia som person?

Jag är nyfiken, energisk och kreativ. Jag vill lära mig nya saker och har ofta små projekt på gång. Jag är lite för målinriktad i väldigt mycket jag tar för mig, jag jobbar på att lära mig att inte göra allt perfekt. Det är lätt att bli besviken när förväntningarna är höga.

Vad gör du på din lediga dag helst?

Umgås med familj och vänner. Dom får mig att slappna av.

Vad är hälsa för dig, och hur tar du hand om din hälsa?

Hälsa för mig är att få vara frisk och smärtfri. Att ha balans i livet mellan utmaningar, lugn och mellan kropp och knopp. När jag är i balans känner jag mig grundad och kan lyssna inåt och ta rätt beslut. Hälsa för mig är även nära relationer, mat från bra råvaror, god sömn, skratt, frisk luft och rörelse. Jag behöver någon form av fysisk aktivitet då och då för att må bra mentalt.

Du har använt VÄNs produkter ett tag nu och nämnt att bra hudvård är viktigt för dig. Är ditt medvetna tänk något som alltid funnits, eller har det kommit på senare tid?

Jag kommer inte ihåg när jag började vara medveten men jag kan ju se att det kommer från min uppväxt att våra resurser inte är oändliga och jag har aldrig anammat slit och släng-livsstilen. De senaste 10 åren har jag ätit ekologisk mat och gjort medvetna val i det mesta jag tagit mig för. Huden är ju vårt största organ så självklart vill jag behandla den väl utan onödiga kemikalier också.

Vad tycker du om tanken att sälja VÄN för att samla in pengar till lag och klubbar?

Jag tycker att det är en jättebra grej. En win-win-situation för alla inblandade. Till skillnad från mycket annat som säljs till förmån för idrottsföreningar och skolresor med mera så har VÄN produkter som går att koppla ihop med idrotten och en hälsosam livsstil.

Slutligen- Varför rekommenderar du VÄN och har du några favoriter ur sortimentet?

Jag rekommenderar VÄN för att det är effektiva produkter utan starka dofter och kemikalier. Mina topp 3 är:

  • Tvättmedlet – perfekt för träningskläder som annars kan lukta surt även efter tvätt när man till exempel som i paddling blir blöt eller svettig.
  • Balsamet – Äntligen ett miljövänligt balsam som verkligen gör jobbet
  • Handtvålen – Mmmm den doften!